Stuur een email

  Orthonyxie / nagelbeugel

  Wat is een orthonyxie / nagelbeugel?

  Een orthonyxie is makkelijker vertaald een nagelbeugel. Dat is een ijzerdraad op de nagel welke de bolling van de nagel verandert. Door spanning op de nagelbeugel aan te brengen, wordt de nagel ‘recht’ getrokken en is geen druk meer aanwezig in de nagelwal. Hierdoor kunnen ingegroeide teennagels veelal worden voorkomen/verholpen.

  Hoe wordt mijn orthonyxie / nagelbeugel gemaakt?

  Op het moment van de afspraak kan deze beugel, mits er genoeg ruimte aanwezig is in de nagelwal, meteen worden gemaakt. Aan de hand van ijzerdraad maak ik in de vorm van uw nagel een beugel. Deze zet ik op de nagel welke met spanning erop wordt gezet. Hierdoor wordt de nagel recht getrokken. De nagelbeugel plak ik vast met een klein beetje lijm, waarna u de teen weer volledig kunt gebruiken.

  Zijn er beperkingen met een orthonyxie / nagelbeugel?

  Nee, u kunt alles gewoon blijven doen; sporten, wandelen, zwemmen, douchen et cetera.

  Krijg ik een orthonyxie / nagelbeugel vergoed vanuit de zorgverzekering?

  Podotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering en gaat dus niet ten koste van uw eigen risico. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. Dit kan voor de bezoeken/consulten en/of voor de nagelbeugel zelf zijn. Uw zorgverzekeraar heeft een vergoedingsoverzicht voor podotherapie. Voor een indicatie kunt u kijken in dit algemene vergoedingsoverzicht.
  Maak nu een afspraak bij Podotherapie Stap. Bel voor een afspraak naar 06 – 57774010.