Stuur een email

Instrumentele voetbehandeling

Wat is een instrumentele voetbehandeling?

Een instrumentele voetbehandeling is een behandeling aan de nagels of eelt op uw voet. Denk hierbij aan bijv. een ingegroeide teennagel of likdoorn/eeltplek op of onder uw voeten.

Wat is het verschil tussen een podotherapeut en een pedicure?

Een pedicure verzorgd en behandelt de voeten structureel. Dit door het bijv. knippen van de nagels en/of verwijderen van een likdoorn/eeltplek. Alles wat buiten de macht van een pedicure ligt kan ik als podotherapeut voor uw behandelen. Denk hierbij aan een ingegroeide teennagel of evt. een nagelbeugel. Ik als podotherapeut probeer naar de oorzaak van de klacht te zoeken en daarbij een oplossing te bedenken om u klachtenvrij te krijgen.

Krijg ik een instrumentele voetbehandeling vergoed vanuit de zorgverzekering?

Podotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering en gaat dus niet ten kosten van uw eigen risico. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. Dit kan voor de bezoeken/consulten en/of voor de zolen zelf zijn. Uw zorgverzekeraar heeft een vergoedingsoverzicht voor podotherapie. Voor een indicatie kunt u kijken in dit algemene vergoedingsoverzicht

Diabetisch of Reuma patient?

Medisch pedicures welke een diabetes of reuma aantekening hebben mogen u behandelen.
Bent u diabetespatiënt? Vraag dan aan uw diabetesverpleegkundige of praktijkondersteunster of u in aanmerking komt voor een verwijzing naar de podotherapeut. Afhankelijk van uw SIMS classificatie kan ik mogelijk een vergoeding uitschrijven voor de pedicure.
Twijfelt u, neem dan telefonisch contact op met 06-57774010
Maak nu een afspraak bij Podotherapie Stap. Bel voor een afspraak naar 06 – 57774010.